Ga je binnenkort ook op avontuur? Er zijn een aantal super handige apps voor op reis. Dit artikel is speciaal geschreven voor de reiziger die met een camper op pad gaat, maar buiten de eerste twee apps zijn alle andere apps ook echt onmisbaar voor elke willekeurig globetrotter. Ik heb de beste reisapps voor je op een rijtje gezet in de hoop daarmee bij te dragen aan een onvergetelijke reis voor jou.
Park4night
Eén van mijn favoriete apps is absoluut Park4night. Met deze app vind ik bijna al mijn overnachtingsplekken. Onmisbaar voor iedere camperaar.
Ik zoek op de kaart een toffe plek dichtbij waar ik wil zijn. Ik geef vervolgens aan dat ik daar heen gestuurd wil worden met Google Maps en dan kom ik zonder problemen aan. De plekken zijn aangegeven met verschillende plaatjes, bijvoorbeeld een tractor voor een boerenterrein, een tentje voor een camping en een groene camper voor een gratis camperplaats.
Ik waardeer de feedback van andere gebruikers over de overnachtingsplek, zodat ik weet wat ik van de spot kan verwachten. Als de informatie onverhoopt niet klopt kan ik die als gebruiker ook zelf aanpassen zodat een volgende reiziger wel de juiste informatie heeft.
Campercontact
Een goede tweede app voor het vinden van plekken voor overnachtingen is de app Campercontact.
Ook hier vind je allerlei overnachtingen, wel beduidend minder dan in Park4night. Toch staan er soms nog andere locaties in campercontact en daarom gebruik ik hem er graag naast.
In deze app vind je veel Nederlandstalige reviews wat ik heel fijn vind.
De camperlocaties zijn onderverdeeld in camperplaatsen, campings en serviceplaatsen. Ook kun je uitgebreid zoeken met allerlei filters.
iOverlander
Reis je met de camper over het Amerikaanse continent of maak je trip naar het Verre Oosten? Dan is de app iOverlander zeker iets voor jou!
Je vindt in deze app overnachtingsplekken voor je voertuig, maar ook hotels en hostels. Of ben je op zoek naar drinkwater of een garage? Je vindt het allemaal in deze app.
Kortom een zeer uitgebreide app, zeker als je ook buiten Europa reist met de camper.
Maps.me
Met de camper kom je natuurlijk regelmatig op onbekende plaatsen. Dan is een goede kaart tot je beschikking hebben ontzettend fijn.
Maps.me is voor mij daarin de absolute favoriet om onder andere de volgende redenen:
- Je kunt de kaarten van een gebied eenvoudig downloaden voor offline gebruik
- Op de kaarten staan ook gestippelde lijnen aangegeven, dit zijn wandelroutes. Hierdoor vind ik altijd wel een leuke route om te wandelen.
- Ook zijn er rode lijnen te vinden op de kaart, dit zijn fietspaden. Mijn Wild Cooky en ik fietsen ook graag wat rond en dat vind ik met een jong kind wel zo veilig om op fietspaden te doen.
- Als je een route uitkiest geeft de app ook meteen een hoogte profiel van je gekozen route wat mij helpt in te schatten of de route haalbaar is voor ons.
- Door op de verrekijker te klikken kan ik onderzoeken wat er in de buurt te doen is. Er staan attracties zoals musea en parken in, maar ook hotels en cafés en restaurants.
- Er is een reisgidscatalogus ingebouwd. Hier vind je nog meer informaties over je bestemming.
Windy
Zeker in sommige Zuid-Europees kan het weer soms flink spoken. Bij het Gardameer ben ik eens door noodweer overvallen en heb ik mazzel gehad dat er geen gigaboom op mijn bus was gevallen. Sindsdien hou ik toch regelmatig het weerbericht in de gaten.
De app die ik daar uiteindelijk het beste voor vind is Windy. Deze app is zo ontzettend compleet. Naast de temperatuur en neerslag staan ook de windkracht, windstoten en windrichting direct in beeld. Duidelijk aangegeven met kleuren.
Maar er valt nog veel meer informatie te krijgen, zoals bewolking, golven, luchtkwaliteit, sneeuwhoogte, vochtigheid, soorten bewolking (hoog, gemiddeld, laag), deining, stromingen, ozonlaag, actieve branden, etc.
Surf je graag? Dan is deze app voor jou zeker onmisbaar.
Wikiloc
Hou je van buitensporten zoals wandelen, fietsen, klimmen, mountainbiken, langlaufen, kajakken en paardrijden? Download dan de Wikiloc app.
Deze app staat boordevol routes die je kunt doen op je plaats van bestemming. Ook kun je zelf routes opnemen en die zo weer toevoegen voor andere gebruikers.
Met deze app heb je altijd wat leuks te doen in de buitenlucht. Ik vind het daarom een absolute aanrader.
Google Translate
Ben je een groot talenwonder dan heb je deze app niet nodig? Maar als je net als ik niet alle talen van de wereld spreekt, dan is Google Translate een super handige app. Zo red je je op elke bestemming.
Geef de brontaal en de doeltaal op. Daarna laat je weten wat er vertaald moet worden. Dit kan door in te spreken, te schrijven of een foto te uploaden.
Het is ook mogelijk om offline te vertalen. Je kunt daarvoor een vertaalbestand in een bepaalde taal downloaden. Helemaal handig als je langer op één bestemming bent.
Dropbox
Tijdens het reizen vind ik het ook ontzettend belangrijk dat ik altijd bij mijn waardevolle papieren kan. Ik maak voordat ik vertrek foto’s van mijn paspoort, creditcard, vaccinaties, bankpassen, verzekeringspapieren etc.
Mocht ik onverhoopt één of meerdere van deze belangrijke documenten kwijt raken, dan is het altijd handig om bij de foto’s te kunnen vanaf elke locatie. Dat kun je heel goed regelen met Dropbox.
Dropbox Basic is helemaal gratis. Daarmee kun je 2 GB aan bestanden opslaan. Dat is meer dan voldoende voor je reisdocumenten.
Als je je gratis account hebt aangemaakt, kun je daarna de Dropbox app downloaden en op je telefoon installeren.
Trail Wallet Travel Budget App
Omdat ik beperk budget heb om van te leven vind ik het ook fijn om bij te houden wat ik uitgeef zodat ik zie of ik over mijn budget heen ga.
Ik hecht ook veel waarde aan mijn privacy, dus ik zocht een app waarbij er geen koppeling plaatsvindt met mijn bankrekening of andere instanties. Ik neem liever zelf even de moeite om mijn uitgaven in te voeren.
De Trail Wallet Travel Budget App voldoet daarom perfect aan wat ik verlang van een goede reisapp. Ik kan zo mooi het overzicht bewaren van mijn uitgaven.
Je kunt bij de uitgave aangeven of je met cash, credit, debit of op een andere manier hebt betaald. De uitgaven kun je standaard categoriseren in accomodation, food, transport, entertainment, bribes en miscellaneous. Je kunt gelukkig ook zelf categorieën toevoegen.
Is er in het land waar je bent een andere munt, ook daar kan deze app prima mee omgaan.
XE Currency
Als je op reis gaat naar een land waar de euro geen betaalmiddel is, dan is het handige om een app bij je te hebben waarin je snel en betrouwbaar wisselkoersen kunt raadplegen.
Dat kan prima met de XE Currency app. Het is super simpel om met deze app om te rekenen van de ene valuta naar de andere, zodat je nooit meer €5 betaald voor een prei. 😉
Geocaching
Deze app is niet perse onmisbaar voor een camperaar, maar wel een leuke aanvulling. Zeker als je met kinderen op pad gaat.
Op zoek naar verborgen schatten op je bestemming? Geocaching is een leuke manier om de omgeving te verkennen. Kinderen vinden het geweldig, maar juist ook voor volwassenen is het super leuk.
We hebben eens op een parkeerplaats bij een natuurgebied gezocht naar een cache, die was zo klein en goed verstopt dat het ontzettend lang duurde voor we hem eindelijk eens gevonden hadden. Des te blijer waren we toen we hem eindelijk gevonden hadden.
De app voor je telefoon vind je hier.
Weet jij nog een handige app voor reizen (in een camper)? Ken je bijvoorbeeld een goede app die geschikt is voor alle telefoons waarmee je je financiën in de gaten kunt houden zodat je blijft reizen binnen budget? Wij horen het graag!
Lees ook de artikelen uit de serie over reizen/wonen in een camper:
Het eerste artikel gaat over de voor- en nadelen van het wonen en reizen in een camper waarbij meerdere gezinnen hun ervaring met je delen.
Het tweede artikel helpt je met tips om een camper te kopen.
Paklijst camper: neem nooit meer teveel mee! en Onderwijs tijdens wereldreis met leerplichtig kind: zó doe je dat!
Over seks, tijd voor jezelf en een goede sfeer in de camper
Jeetje wat een hoop opties. Gelukkig is er zoveel mogelijk.
Ja genoeg apps om van je reis een succes te maken!
Wat een goede tips vooral de app erg makkelijk.
Wat een handige tips! Wij zouden eigenlijk met een camper door Amerika gaan reizen dit jaar maar dat gaan niet door, wat we nu gaan doen weet ik nog niet. Ik ken deze apps nog niet maar wat zijn ze handig. Wikiloc ga ik even noteren want wij klimmen graag dus ik ben wel benieuwd hiernaar. bedankt voor de tips!
Oh wat jammer dat het niet doorgaat! Wikiloc is zeker ook voor klimmen handig! Ik gebruik hem onder andere daarvoor, nou ja voor klettersteigs. Laat het me weten als je toch nog een campertocht gaat maken. Succes en veel plezier.
Wat zijn apps toch handig! Ik kan me voorstellen dat deze enorm fijn zijn als je op reis bent. Zo kun je dingen veel makkelijker regelen.
Absoluut! Het maakt een heleboel dingen veel makkelijker!
Dit ga ik zeker met mijn ouders delen. Die kunnen hier met hun camper zeker wat aan hebben.
Tof dat je ouders met de camper op stap gaan! Leuk dat je het met ze wilt delen!
Leuk lijstje.! En geocachen is inderdaad een super fijne manier om mooie plekjes te leren kennen. Zowel in gekende gebieden als onbekende.
Ja inderdaad zelf in je eigen buurt kun je zo nog verrast worden!
Erg handig! Leuk artikel! Fijne zonnige dag!
Dit is handig! Een camper zou over een aantal jaar zeker leuk zijn, dan zijn sommige apps hier echt een fijne uitkomst. Leuk dat je hier aandacht aan besteed
Dank je wel en graag gedaan! Ik kan je een reis met de camper absoluut aanbevelen!
Oh ik gebruik de currency app zo vaak als ik op reis ben, ook maps.me en trail wallet gebruik ik altijd.
Handig he die apps voor op reis! 😉
Wat een leuk overzicht van apps. De meeste kende ik en gebruik ik ook graag. Windy is nieuw maar ga ik de komende reis ook gebruiken. Want we vertrekken vrijdag naar de zon met de camper dus handig om de weersvoorspelling goed te volgen.
Wat een heerlijk vooruitzicht! Goede reis en veel plezier!